Over ons

Scaldopack ontwikkelt, produceert en onderhoudt geavanceerde vul- en sluitmachines voor zakken. Onze missie en toewijding naar onze klanten is het leveren van productiemachines van ongeëvenaarde kwaliteit met een minimum aan tekortkomingen.

Hoogwaardige machinebouw, geavanceerde mechatronica en een goede en stabiele productiesnelheid resulteren in een high-end productiemachine waar je de hele tijd om zult glimlachen.

Waarom kiezen onze klanten voor Scaldopack?

Zuinig

Scaldopackmachines hebben een verbluffend rendement op investering en netto contante waarde. Afhankelijk van de productie die klanten hebben, hebben sommige machines een terugverdientijd van minder dan een jaar voordat ze pure return on investment beginnen op te leveren. Als je een investering overweegt, wil je je TCO zo laag mogelijk houden, toch?

Met minder uitvaltijd, geavanceerde detectiefuncties door het gebruik van servomotoren, machine learning, enz... ben je er zeker van dat je de concurrentie in een handomdraai verslaat.

Als de wisseltijd tussen 2 productiecycli wordt teruggebracht tot uren of zelfs minder dan 30 minuten, zullen de arbeidskosten aanzienlijk dalen.

Ervaren

We bieden onze klanten jarenlange ervaring die is opgedaan door uitgebreid onderzoek om machines samen te stellen die perfect voldoen aan regels, wetten en lokale voorschriften. Deze machines zijn afgestemd op uw behoeften. Een interne engineeringsafdeling kijkt aandachtig naar uw eisen en zal een verpakkingsmachine voorstellen die volledig is afgestemd op zijn toekomstige taak.

Flexibel

Consumentenmarkten veranderen sneller dan ooit. Dit vraagt om een flexibele aanpak in uw hele toeleveringsketen. Wat een klant vandaag als uitstekend beschouwt, kan morgen achterhaald zijn in de huidige bedrijfscontext. Wij begrijpen deze situatie en de behoefte aan aanpassingsvermogen. U hebt een betrouwbare partner nodig die deze uitdaging met de juiste oplossing voor u aangaat. Klanten houden van onze slanke en flexibele aanpak van hun verpakkingsprobleem en ze weten dat we streven naar optimale klanttevredenheid.

Internationaal actief

Scaldopack is gevestigd in België, heeft ook lokale agenten en dealers over de hele wereld en gaat nog elke dag nieuwe partnerschappen aan. We komen naar u!

Milieu

Nu de wereldwijde vraag van overheidsinstellingen om milieuvriendelijke technologie te implementeren serieus toeneemt, staan veel producenten in de industrie onder constante controle om hun eigen productiemethoden te verbeteren. Wij bieden verpakkingsmachines van de volgende generatie om tegemoet te komen aan de publieke opinie.

  • Scaldopack is een van de eerste in de industrie die monolayer films kan sealen.
  • Tot 75% minder energieverbruik tijdens productie in vergelijking met conventionele verpakkingsmachines
  • Tot 70% minder gebruik van harde kunststoffen in vergelijking met traditionele verpakkingsmethoden
  • Een ontwerp voor vultechnologie met tuit om afval tijdens het vulproces van de zak te verminderen.

Snel wisselen

Elektromotoren van Scaldopack met een laag energieverbruik maken een bijna automatische herpositionering van machinewerkstations mogelijk. We hebben de tijd die nodig is voor het omstellen drastisch teruggebracht van meerdere dagen/uren naar 10 tot 30 minuten.

EHEDG

Alle machines van Scaldopack worden gebouwd volgens de EHEDG-normen om te voldoen aan de hygiënische vereisten waaraan de meeste van onze klanten moeten voldoen.
(EHEDG = Europese Hygiëne Engineering & Design Groep)

Conform

De machine voldoet aan de Machinerichtlijn 2006/42/EG.

Geschiedenis

Het bedrijf dat is opgericht door Harald Saelens & Henno Hensen is erin geslaagd om de knowhow van Henno Hensen op het gebied van het verwerken van zakken te combineren met een uitgebreide kennis van chemicaliën om zelfverwarmende en zelfkoelende zakken te ontwikkelen.

Ze merkten dat de conventionele machines op de markt niet in staat waren om een consistent product te leveren als het ging om het continu produceren van zelfverwarmende verpakkingen van uitstekende kwaliteit.

Bij Scaldopack combineren we de belangrijkste kenmerken van traditionele knowhow met geavanceerd modern mechatronisch machineontwerp om speciale productiemachines voor grote zakken te maken. Door traditie en toekomst te combineren, leveren we ultramoderne machines voor spuiten en vullen.

Tijdens onze evolutie in de ontwikkeling en fabricage van machines zijn we uiteindelijk afgestapt van zelfverwarmende en zelfkoelende producten toen we de vraag op de markt zagen naar machines voor het sealen en vullen van zakken.

Scaldopack richt zich op het bouwen van geavanceerde verpakkingsmachines die voldoen aan uw eisen, uw behoeften en uw wensen.

Uw tevredenheid als klant van Scaldopack betekent alles voor ons.

Bekijk de demonstraties hieronder.

Monovuller Multihead 2

De Monofiller Multihead 2 is onze topmachine die 60 verpakkingen per minuut kan vullen via de tuit. Deze machine wordt gebruikt in de voedingsmiddelen- en non-foodindustrie. Hij kan zeer viskeuze producten en producten met deeltjes verwerken.

Machine ontdekken

Smartfiller

Vooraf gemaakte zakjes vullen via de tuit en afdekken. Deze "slimme" machine kan op maat worden gemaakt met een reeks verschillende opties.

Machine ontdekken

Monovulmachine

Monofiller is een 100% servogestuurde spuitvulmachine. Deze machine vult voorgevormde zakjes via de tuit en sluit ze af.

Machine ontdekken

NieuwsbriefMisgeen enkele update over Scaldopack